Reizen en eten lijken wel de hoofdthema's van Louise O Fresco's leven; maar bovenal is zij toch wetenschapper. Voedsel, de toekomst ervan houdt haar bezig, maar ze heeft ook oog voor het zo leerrijke verleden van wat landbouwers teelden en chefs serveerden. Belangrijker nog dan het verleden is het zoeken naar antwoorden op de vragen over hoe er morgen of overmorgen 8 miljard mensen (en meer) moeten gevoed worden.
Al reizend begeleidt de auteur ons langs soorten voedsel die vaak op 's werelds tafel geserveerd worden: brood, appels, rijst, eieren, koekjes, druiven, enz...Verhalen over hoe dat voedsel tot bij ons kwam combineert ze met hedendaagse wetenschappelijke visies erover. Het mag dan lekker zijn, maar blijft het duren? En is het wel zo voedzaam als we denken of ingelepeld krijgen?
Voor welk voedsel hebben we thuis en onderweg een voorkeur? Eten we zwanen, zoals koningen wel eens deden? En wat met paardenvlees, vinden we het lekker of verfoeien we het? Het voedsel dat we al dan niet tot ons heeft vaak bijzonder veel met tradities te maken; met onze opvoeding ook.
Over de herkomst en de toekomst van ons voedsel kan je zoveel vragen stellen. Samen met Louise O Fresco kan je op zoek naar antwoorden. Een zeer boeiende zoektocht in smaakvol geschreven bewoordingen.
Ondertitel: "Een levenslang verhaal".