Voor velen onder ons is de zon een belangrijk bestanddeel van een geslaagde vakantie. Hoe stralender hoe liever. Voor anderen mag de temperatuurschakelaar van de zomerse zon best enkele graden lager staan. Met de huidige klimaatopwarming lijkt de invloed van de zon op ons leven alleen maar toe te nemen. Tijd om onze ster om de recente wetenschappelijke bevindingen omtrent de zon van naderbij te bekijken.
Ook toen termen als "zonvakantie" of "wetenschap" nog moesten bedacht worden waren onze verre voorouders als gefascineerd door de zon. In een interessant hoofdstuk schetst de auteur hoe de ideeën omtrent de zon evolueerden van bijgeloof naar wetenschap. Boeiend om lezen is hoe die wetenschappelijke inzichten evolueerden -foute ideeën inbegrepen- naar onze huidige kennis omtrent de meest nabije ster, onze zon.
De auteur neemt ons mee op een reis langs de geschiedenis van de zon, van het allerprilste begin tot de tijd -gelukkig nog miljoenen jaren verwijderd- dat de inhoud van deze uitgave alweer achterhaald is ten gevolge van de voortdurende menselijke drang naar kennis. Onderweg leer je over zonnewind en zonnevlekken, de corona die de zon omhult, de interne werking, het traject van de zon door de Melkweg, enz ...
Stof tot nadenken op een zomerse badhanddoek of bij een winters vuur.
Ondertitel: "Een nieuwe blik op onze rebelse ster".