Weldra wonen er meer Afrikanen in steden dan op het platteland. Iedereen heeft wel een reden om naar de stad te trekken: oorlog, zakelijk succes, honger, de moderne wereld, werkeloosheid, schuiloord, ... Ook de auteur merkte deze verstedelijking op en tracht het stadsleven in Afrika in beeld te brengen. Omdat je nu ook niet elke stad in al haar facetten kan beschrijven heeft Femke Van Zeijl in zes Afrikaanse steden gewoond om daar telkens één facet te beschrijven.
In Lunada (Angola) bekeek ze hoe stedelingen financieel het hoofd boven water houden, in Ibadan (Nigeria) gaat het over de rol van de familie, in Bukavu (Cong) gaat het vooral over gwelde, in Jinja (Oeganda) komt de liefde aan bod, in Maputo (Mozambique) de illegale economie en in Bobo-Dioulasso (Burkina Fasso). Telkens weer nam de schrijfter ons mee naar mensen die het zelf beleven, die met helemaal betrokken zijn.
Bij geen enkel van de thema's krijg je de indruk dat de auteur aan dat ene thema gebonden is. Als vanzelfsprekend weet ze het hele stadsgebeuren bij haar verhaal te betrekken, net als de mensen die ze ontmoet. Ieder verhaal heeft zoveel meer facetten dat het eindresultaat wel een prachtige weerspiegeling is van de stedelijke maatschappij in dat continent.