Met de recente Vlaamse economische missie naar India is de explosieve groei van dit land duidelijk door de media en beleidsmakers in de spotlights geplaatst. Het is ook de redactie van "te gast in" niet ontgaan dat India grote veranderingen ondergaat. Daarom verscheen er zopas een vernieuwde uitgave "te gast in India". Het is reeds de 12de druk en laat je zien hoe Indiërs omgaan met die economische groei en de stijgende Westerse invloeden in hun samenlevingspatroon.
Eerst reis je met de trein van Mumbai naar Bangelore. Deze 26-uren durende reis is levendig beschreven. Soms ruik je bijna de kruidige geur van de eetstalletjes op de stationperrons. Brigitte Ars laat je vervolgens kennismaken met de grote diversiteit aan etnische groepen in India. Het verschil tussen stad en platteland is immens. En dat is ook zo met de gebruiken. Toch slaagt de auteur erin om je veel tips mee te geven over hoe je zich het best gedraagt en omgaat met hun uitbundige gastvrijheid.
Deze reisgids staat bol van tips en weetjes over Indiërs. Het is gewoonweg de beste manier om je goed voor te bereiden op een reis naar India. Zo krijg je bondige en kleurrijke info over de godsdiensten, vooral het hindoeïsme. Je leest wat je mag verwachten van de Indische keuken, van de Indische films uit Bollywood, van de beroemde cricketsport en de nationale parken met leeuwen en olifanten.
Je krijgt vragen beantwoord door mensen die India door en door kennen. Hoe reis je het best met de trein? Hoe gaat de Indiër om met het afgeschafte kastensysteem? Kan je in India alleen vegetarisch eten? Kan en mag alles in Bollywood of zijn ze daar puriteins? Hoe en waar gaan Indiërs op vakantie? Dit en nog veel meer vragen zullen niet onbeantwoord blijven.
Op amper 3 uur leestijd krijg je een stapel informatie over India en zijn bewoners. "Te gast in India" is boeiend geschreven alsof je zelf meereisde met de auteurs.