De schilderende "Vlaamse Primitieven" dragen al eeuwenlang bij tot de wereldfaam van Brugge en Vlaanderen. Eerder dit jaar droegen ook "The Flemish Primitives" hun steentje bij, zij het niet vanachter de schildersezel maar vanuit de gastronomische keuken en het laboratorium.
Voorliggend boek (met dvd) biedt een terugblik op het "Food Pairing Seminar" dat begin dit jaar doorging in Brugge in aanwezigheid van meer dan duizend topchefs, wetenschappers en bedrijfsleiders uit de voedingsindustrie. Bij "food pairing" wordt vodsel of voedsel en drank met elkaar gecombineerd wanneer ze dezelfde overheersende smaakcomponenten bezitten. Deze vorm van gastronomie en de initiatieven die daaromtrent genomen worden moeten Brugge en Vlaanderen nog nadrukkelijker op de gastronomische wereldkaart zetten.
Deze uitgave brengt een aantal veelal Vlaamse topchefs in beeld en biedt daarnaast telkens een van hun recepten op basis van de "food pairing" filosofie samen met de bijhorende "food pairing tree". Wat dacht je bijvoorbeeld van "een lichte crème van polderaardappelen met koffie, vanille en Oud Brugge kaas van het jaar 2006" van Gert De Mangeleer?
Daarnaast worden een aantal basisproducten voorgesteld die tijdens dit seminarie hun weg vonden in creaties van de chefs: poloderaardappelen, Ou Brugge Prestige, Côte d'Or noir intense, Leffe Blond, amandelkoekjes vn Jules Destrooper, enz ...
Dit mooi geïllustreerde boek geeft een eerste interessant inzicht in wat soms omschreven wordt als een revolutie in de gastronomie. Wil je mee zijn, dan ben je er best bij vanaf de start. Volgend jaar wordt alvast een soortgelijk evenement gepland.
Bij het boek hoort een dvd die een beeld schept van de gebeurtenissen op het "Food Pairing Seminar". Je ziet ook 11 deelnemende topchefs kort aan het werk bij de bereiding van hun creatie. Maar verder is deze dvd eerder interessant voor de aanwezigen zelf.
Ondertitel: The greatest chefs & the newest tastes.
Afmetingen: 22 x 26 cm.