Deze kleurrijke atlas focust zich op kinderen en brengt dan ook een pak informatie die hen kan aanspreken; over hoe kinderen elders leven bijvoorbeeld. Kinderen kunnen mede daardoor een breder wereldbeeld krijgen dan hun hier of daar wordt voorgehouden. Daarnaast vinden ze hier bijvoorbeeld ook informatie over bekende figuren uit de landen die aan bod komen of kunnen ze allerhande quizjes doen.
Op de vele kaarten zijn de landen helaas eerder schetsmatig aangeduid, waardoor vorm en ook de omvang nog al eens afwijkt van de werkelijkheid. De oppervlakte van het Russische gebied Kaliningrad bijvoorbeeld is compleet scheefgetrokken ten opzichte van het aanpalende Litouwen op dezelfde kaart dat bijna driehonderd maal groter is. Dat op een staatkundige kaart nog Joegoslavië en Tsjechoslowakije afgebeeld staan is ook niet bevorderlijk voor de algemene ontwikkeling.
Nog zo iets wat weinig correct is: Lapland staat op de kaart aangeduid helemaal in het noorden van Noorwegen, terwijl het gebied zich in werkelijkheid ook uitstrekt over Zweden, Finland en zelfs Rusland. Op dezelfde kaart ligt Kopenhagen zelfs in Zweden... In geografie zijn onder meer ligging en grenzen van groot belang. Als je daaraan morrelt op papier of anderzijds, verdien je dan nog de naam "atlas" te dragen?
Ondertitel: "De wereld komt tot leven".