Voor “erfgoed” is er steeds meer belangstelling vanwege de modale toerist, vooral dan als het om bouwkundig erfgoed gaat. Steeds meer mensen willen het erfgoed in eigen buurt of regio leren kennen. Erfgoed wordt ook zichtbarder en toegankelijker, onder meer door geslaagde restauraties en speciale acties zoals een erfgoeddag. Een degelijke informatiebron omtrent “lokaal” erfgoed wekt dan ook steeds meer interesse.
De“Gids voor Vlaanderen”, die vorig jaar heruitgegeven werd is een van de belangrijkste informatiebronnen voor wie meer wil weten over het erfgoed (en ook een stukje geschiedenis) van de Vlaamse gemeenten. De meeste informatie uit de voorliggende publicatie “Erfgoedbibliotheek West-Vlaanderen” werd al eerder gepubliceerd in de “Gids voor Vlaanderen”, maar is hier aangevuld met een grote schat aan fotomateriaal (vele honderden stuks), dat de rijkdom aan erfgoed duidelijker in beeld brengt. Daarnaast is het boek voorzien van kaartmateriaal dat toelaat de mooiste hoekjes van West-Vlaanderen te ontdekken.
Naast het “toeristisch zichtbare” erfgoed schenkt deze gids ook veel aandacht aan de geschiedenis van steden en dorpen: van de eerste sporen van menselijke bedrijvigheid over de naamsvorming tot de hedendaagse toestand. Telkens is er ook een beknopte evenementenkalender en een even beknopte verwijzing naar het lokale gastronomische erfgoed.
Afmetingen: 20,5 x 28,5 cm
>> Bestel dit boek via Lannooreizen.be