De kunst van het reizen is al millennia oud, maar de kunst van het luxueuze reizen en het (gastronomisch) genieten is van recentere datum. Hoe die "kunst" in de 21ste eeuw eventueel kan beoefend worden toont deze schitterende uitgave. Zoals de uitgever terecht in zijn voorwoord schrijft "er zijn nog plaatsen waar niemand ooit was", maar je moet dan wel weten dat het om bijzonder selecte locaties gaat waar "genieten" van een andere orde is dan de meesten onder ons kennen. Behalve zeer bijzondere overnachtingslocaties presenteert dit lijvige boek ook een aantal restaurants van topniveau. Soms ook zijn beide oorden van genot onder een en hetzelfde dak gehuisvest. Meer nog de begeleidende teksten zetten de vaak zeer prachtige foto's aan tot dromen. Hier droom je van een verblijf in een superdeluxe kamp van Wolwedans in de Namibische woestijn of in een Aman Resorts, ergens in een wonderbaarlijk decor in een bijzondere uithoek van de wereld. Ook mag je hier dromen van etentjes bij topchefs, wier in beeld gebrachte creaties niet moeten onderdoen voor echte kunstwerken. Ondanks het genot dat deze uitgave uitstraalt vertoont ze ook een zwakte: de geografische spreiding van de locaties. De meerderheid van de verblijven situeert zich in Thailand; bij de restaurants zijn het vaak Nederlandse die aan bod komen. Hopelijk verschijntt er nog een "Worldwide Volume III"?
Ondertitel: The ultimate luxury culinary & travel book. Volume II. Afmetingen: 30 x 30 cm.