Tijdens een wandeling heb je misschien wel eens een handvol frambozen geplukt en genoten van de smaak? Of heb je na enig aarzelen een paar van die kleine bosaardbeien in je mond gestoken en gedacht "hier proef ik de natuur"? Een okkernoot, een hazelnoot of een kastanje heb je allicht ook al eens opgeraapt, gekraakt en in je mond gestoken? Er is nog zoveel meer lekkers dat je "wild" kan plukken, maar waarbij je twijfelde.
Dit lekkere boek vertelt niet alleen wat voor heerlijks je kan plukken of rapen tijdens een wandeling, vaak horen er ook heuse gerechten bij. Behalve bovenstaande voorbeelden is er immers zoveel meer te proeven onderweg. Vooral twee vragen stellen wandelaars zich: "is het niet giftig?" en "mag het wel?". In antwoord op dit laatste: je laat andermans eigendom natuurlijk ongemoeid en in kwetsbare natuurgebieden laat je de natuur met rust. Veel van dat lekkers is te vinden op publiek domein en daar kan het in theorie wel geplukt of geraapt worden. Kijk toch uit of er geen verbodsborden zijn. In Nederland zijn er gemeenten waar wild plukken aangemoedigd wordt, maar ook enkele waar het verboden is.
In dit mooi uitgegeven boekje vind je informatie over een brede waaier aan "wild" lekkers: van aalbessen, bosbessen en bramen over krenten, krieken en kweeperen naar walnoten en zoete kersen. Minstens even belangrijk is de informatie over niet eetbare vruchten:dwergmispel, laurierkers, paardenkastanje, vogelkers, ...
Nuttig, interessant en lekker boek, voorzien van uitvouwbare Oogstkalender. Voor 4,95 euro extra ontvang je ook de stevig uitgegeven en handige "Wildplukkaart", met beknopte info over oogst, vindplaats, plukwijze, enz... van tal van vruchten, zaden, bladeren en bloemen. Een aanrader voor onderweg!
Ondertitel: "Wilde vruchten en zaden plukken & bereiden".