In Italië zijn er maar liefst 350 vormen van pasta, waarvan sommige weliswaar zeer streekgebonden zijn. Uitgaande van het basisproduct pasta kun je eindeloos variëren, alleen al door met uiteenlopende sauzen te werken. Natuurlijk is de smaak van de sauzen belangrijk, maar evenzeer van belang is hoe een specifieke saus zich aan een bepaalde vorm van pasta hecht. Volgens de auteurs zijn bijvoorbeeld dikke sauzen meer geschikt bij korte, holle pasta's, terwijl dunnere sauzen een beter mondgevoel geven bij langere pasta's.
De sauzen zijn dus van groot belang bij pastabereidingen. In deze smakelijke uitgave presenteren Maud Moody en Leonardo Pacenti alvast ruim 130 verschillende recepten van sauzen aangepast aan specifieke vormen van pasta. Zelf bereide pasta is een pluspunt, maar de klassieke gedroogde pasta is evenzeer geschikt.
Enkele voorbeelden illustreren de veelzijdige mogelijkheden van de combinatie van pasta's en sauzen: Spaghetti AOP met knoflook, olie en chilipeper, Pasta met boter en Parmezaanse kaas, Tagliatelle van cacao en bruine boter, Penne met groene asperges, doperwten en majoraan, Bonensoep met pasta, Gemengde pasta met aardappelen en provolone, Spaghetti met kreeft, Linguine met citroen en bottarga, Tortellini in bouillon, Ravioli gevuld met rode biet, ... Je merkt het de combinaties van pasta's met sauzen, eventueel aangevuld met een andere ingrediënt zijn bijna eindeloos.
Duidelijke recepten aangevuld met degelijke foto's doen de appetijt toenemen ! Maak er thuis een Italiaans festijn van.
Ondertitel: "Pasta".