Dat Callebaut over een enorm aanbod (inclusief receptuur) aan op chocolade gebaseerde producten beschikt, daarvan hoeft allicht niemand meer overtuigd te worden. Dit massieve en bijzonder fraai uitgegeven werk biedt een gedetailleerd overzicht vanuit het chocoladeparadijs van Callebaut van de hand van hun getalenteerde en creatieve chocoladechefs.
Vooraf maakt de lezer / chocoladeliefhebber kennis met de diverse chocoladechefs. De liefde voor hun producten spat er van af. Daarna stap je meteen over naar de codes voor de diverse chocoladeproducten; die moeten alvast niet meer gekraakt worden want ze worden overzichtelijk uitgelegd, inclusief enkele "testen".
Verspreid over vele honderden pagina's krijgt de chocoholic vervolgens een overzicht van de recepten en de assemblage van 270 heerlijk ogende chocoladeproducten gerangschikt volgens houdbaarheid (shelf life):lang, medium of kort. Binnen die houdbaarheidscategorieën volgt er een indeling naar type: bonbons, truffels, tabletten, repen, snack bars, crunchie's, ...
Naast de recepten wordt telkens ook de assemblage en dat is wellicht nog het meest leerrijk. Hoe begin je aan het bereiden van bijvoorbeeld de diverse truffels? Chocolade-adepten allerhande willen wellicht meteen aan een of ander "eenvoudig" ontwerp beginnen? Zelfs indien het uitzicht niet perfect oogt bij de eerste pogingen, dan nog zijn er de smaaksensaties die volgen als je je aan de receptuur gehouden hebt.
Deze lekkere uitgave lijkt wel de Bijbel voor chocoladeliefhebbers. Of op zijn minst een toegangsticket tot je eigen chocoladewalhalla. Enige voorkennis is evenwel noodzakelijk want dit mooi geïllustreerd meesterwerk biedt chocolade-inzicht van het hoogste niveau.
Wat een chocoladecadeau!
Ondertitel: "By the proud collective of Callebaut chefs".