Sicilië is een heerlijk vakantie-eiland, bedeeld met een lekkere en verrassende keuken. Alleen al een blik op veel gebruikte ingrediënten illustreert het wat afwijkende karakter ervan. Een kijkje in de geschiedenis van het zonnige eiland toont wie daar allemaal over de vloer kwam en wellicht ook gastronomische inbreng had: Feniciërs, Grieken, Romeinen, Normandiërs, Arabieren, Joden, Spanjaarden, ...
Naast uiteraard verse vis en vlees biedt de Siciliaanse keuken ook eerder onverwachte ingrediënten als appelsienen, citroenen en wilde venkel bijvoorbeeld. De auteurs beginnen hun kennismaking met de lokale keuken toch wel onverwacht met het streetfood in Palermo. Meteen krijgt de verlekkerde lezer al een eerste indruk van het aanbod.
Een greep in het verdere aanbod van lokale gerechten doet de lezer watertanden: bloemkool in rode wijn, zoetzure aubergines, meloensalade met sinaasappel en walnoot, geroosterd varkensribstuk met appels en rozemarijn, gebakken zalm met sinaasappel en tijm, gevulde sardines met spinazie, rozijnen en pijnboompitten, watermeloen-geleipudding, ... En uiteraard Siciliaanse pizza....
Kan je niet meteen ter plekke gaan proeven, dan is deze mooi geïllustreerde uitgave alvast een heerlijke smaakmaker.