Het geheim van de smaak van Koreaanse gerechten zit volgens kenners als Ae Jin Huys in "jang". Aan de basis van "jang" bevindt zich de sojaboon; die wordt gefermenteerd tot sojasaus, sojabonenpasta en chilipasta. De verschillende jangs (te begrijpen als sauzen) zorgen voor het bijzondere n uitgebreide smaakpallet van de Koreaanse keuken.
Mooi is dat Ae Jin Huys niet te beroerd is om te vertellen waar de oorsprong van haar recepten ligt: zowel bij huismoeders, in eethuisjes als bij vooraanstaande chefs. De cocktail van deze drie kennisbronnen, aangevuld met het onvermijdelijke internet, vormen de basis van het lekkers dat de auteur / chef ons voorschotelt.
Alle aandacht gaat naar de bereiding van de gerechten. De werkwijze wordt telkens zeer helder uitgelegd. Duidelijkheid is een belangrijke troef! Bij tal van recepten hoort een rubriekje "Goed om weten" die extra info of alternatieven biedt. De sobere teksten worden vergezeld van degelijke, fraaie foto's die de gerechten tonen in alle eerlijkheid.
Een kookboek om van te proeven; niet om alleen maar naar te kijken!
Ondertitel: "Koreaanse recepten met lokale ingrediënten".