De auteurs omschrijven "poké" als "een relaxte versie van sushi". Ook hier is verse rauwe vis een zeer belangrijk ingrediënt. Anders, misschien wel handiger, is dat poké opgediend en of gegeten wordt in kommetjes. De auteurs trokken naar Hawaï om meer te leren over dit gerecht en openden vervolgens een restaurant rond deze bereiding.
Naast verse rauwe vis zijn er tal van andere ingrediënten die kunnen opduiken in poké. En het is niet omdat je "Hawaï" opduikt in de ondertitel dat je meteen een overvloed van dit heerlijke fruit wordt gebruikt. Enkele namen van gerechten vertellen al iets over de samenstelling: zalm met wasabi en zeewiersalade, sint-jakobsschelpen met witloof en citroengras, makreel met gemberwortel en bieslookpesto, zeebaars met pompelmoes en munt, ...
Om je maaltijd te voltooien voegden de auteurs ook nog enkele bijgerechten toe in hun lekkere gids, evenals gepaste drankjes. Natuurlijk doen ze ook uit de doeken hoe je een heerlijke poké dient te bereiden en hoe je de benodigde rijst best kookt.
De mooie illustraties, maar ook de beknopte en duidelijke beschrijving zetten je aan om je meteen te wagen aan poké. Moeilijk lijkt het niet, lekker is het beslist.
Ondertitel: "Hawaïaanse salades".