Als je wat rondkijkt in de natuur, een klein beetje kennis van zaken hebt en bovendien deze gids bij de hand, dan hoef je niet meteen te verhongeren. En al dat lekkers kan je vaak zo maar plukken, zeker wanneer je op het juiste tijdstip op de goede plaats bent. Claus Meyer, een van de eigenaars van "Noma", dat meermaals uitgeroepen werd tot beste restaurant ter wereld, schreef dit boek voor Denemarken, maar in de Nederlandstalige editie werden aanpassingen doorgevoerd zodat het werk ook geschikt is voor onze contreien.
De auteur schotelt je een resem producten voor die je zomaar kunt vinden in de vrije natuur, zowel in het binnenland als aan de kust. De eetbare lekkernijen worden uitvoerig beschreven en zijn vergezeld van een mooie tekening. De auteur vertelt ook in welke type landschap je ze vindt en wat de meest geschikte periode is om ze te oogsten. Gemakshalve zijn alle te vinden ingrediënten gerangschikt per seizoen.
Na het vinden, plukken of rapen volgt het koken. Voor een flink aantal producten is er een recept beschikbaar. Wat dacht je van geblancheerde brandnetels, dennennaaldensiroop, in witte wijn gekookte pastinaak of mirabelchutney? Als je de mogelijkheden bekijkt die deze verrassende almanak aanreikt bedenkt je wellicht zelf ook lekkere recepten? Wie van kokkerellen en de natuur houdt vindt hier een hoop inspiratie.
Ondertitel: "Eten uit de natuur".