Welke lekkerbek droomt er niet van eens te smullen van het eten bereid door een authentieke Italiaanse mamma? Bij gebrek aan zulk een keukenprinses is een mogelijk alternatief zelf aan de slag gaan (of dit boek cadeau doen aan een keukenprinses/keukenprins uit eigen kring).
De auteur geeft ons eerst een introductie in het traditionele Italiaanse eetgebeuren en bezorgt de reeds watertandende lezers daarna een resem eenvoudige maar heerlijke recepten. Sommige recepten ogen echt eenvoudig, zoals ciabatta of focaccia, terwijl andere, zoals Perensoep met blauwschimmelkaas, eerder complex lijken. Als je zelf aan de slag gaat merk je wel dat de auteur zijn uitertse best deed om alles zo eenvoudig mogelijk te houden. Zoals je weet is ingewikkeld niet noodzakelijk lekkerder, integendeel.
Het zeer mooi verzorgde boek biedt een heerlijke keuze aan Antipasti, Prima piatti, Secondi piatti en Dolci die zelfs de meest beeleisende lekkerbek tevreden kunnen stellen.
Laat ons de recensie van dit lekkere boek maar kort houden: er moet geproefd worden!
Ondertitel: "Italiaans eten, zoals Mamma het maakte".