"Home", dat is in dit geval meerdere locaties: Noord-Italië waar de auteur zijn jeugd doorbracht, Londen waar hij een succesvol restaurant heeft en ook Puglia waar zijn vakantiewoning staat. Flink Italiaans georiënteerd dus, maar ook met een stevige scheut van het hedendaagse multiculturele leven in een wereldstad als Londen.
"Eenvoud" en "familie" zijn belangrijke thema's in de culinaire leefwereld van Giorgio Locatelli. De recepten streven naar eenvoud, in die zin dat de individuele smaken van de ingrediënten een belangrijke rol mogen opeisen. Aan tal van recepten kleeft een herinnering aan vroeger: hoe zijn grootmoeder die klaarmaakte of hoe er in zijn huidige familiekring gegeten wordt.
Even proeven van de inhoud leverde alvast volgende interessante ideeën op: kastanjesoep met spelt, salade met puree van zoutevis, bonensoep met pasta en mosselen, lamsbout met paprika's en munt, … Je zou er zo in bijten in deze overzichtelijke en mooi geïllustreerde uitgave.
Ondertitel: "Ruim 150 Italiaanse familierecepten".