Misschien wel wat onderbelicht in de Italiaanse keuken, zoals die vaak getoond wordt, zijn de heerlijke zoetigheden. De mama's en de koks in het laarsvormige land weten heus wel meer op tafel te brengen dan pizza's, noedels, osso bucco en consoorten. De rijkdom van de lokale gastronomie vertaalt zich immers ook in talloze zoete zonden.
Auteur Letitia Clark zocht inspiratie voor zoetigheden in de Italiaanse dorpen, daar waar culinaire traditie nog gebeiteld staat in recepten uit grootmoeders' tijd. In de keuken kan je slechts toveren met wat de bodem voortbrengt en dat biedt ruimte voor ontzettend veel inspiratie en variatie, waar mogelijk aangevuld met een hedendaagse touch.
Uitnodigende foto's en zachte kleuren omgeven de vele recepten. Vanaf de eerste pagina's beginnen watertanden is niet verboden, maar kijk vooral ook uit naar nog meer zoet en lekkers op de volgende pagina's. "Wat bereid en proef ik eerst?" is een niet te omzeilen uitdaging voor liefhebbers van Italiaans zoet.
Gevulde perziken uit de oven met amandelcrumble? Chocolade notentaart met vanille en amaretto? Of toch liever Gekaramelliseerde citroentaart gevolgd door een Koffie gelatto? En afsluiten met Tarto della Nonna? Wat kan het leven mooi zijn met een volle mond Italiaans lekkers!
Uitnodigend en smaakvol geschreven.
Ondertitel: "Italiaanse zoetigheden".