Al te ver moet je niet reizen om wilde kruiden, vruchten en paddenstoelen gratis te plukken in de natuur. De auteur toont hoe je ze gemakkelijk kunt gebruiken in heerlijke hedendaagse gerechten allerhande. Voor alle duidelijkheid, dit is geen veggie kookboek; vlees allerhande vormt vaak de belangrijkste ingrediënt van de gerechten van Diane Dittmer. Zij voegt er wel zomaar te plukken ingrediënten uit de natuur aan toe, die de gerechten onverwachte en verrassende maar heerlijke smaken bezorgen.
Brandnetels, madeliefjes en vlierbloesems kent allicht iedereen. Waar het wat moeilijker wordt om ingrediënten uit de natuur te identificeren, zoals bij daslook, lievevrouwbedstro, zevenblad of bijvoet, staat deze uitgave je met tekst en beeld bij. Je leert ook in welk seizoen je wat moet plukken en of er eventueel voorbereiding nodig is.
Aan de hand van je pluksels kun je een resem heerlijke gerechten bereiden. Deze uitgave biedt alvast 66 duidelijk uitgewerkte recepten. Van lievevrouwbedstro wist ik bijvoorbeeld dat het gebruikt wordt in de bereiding van Maitrank, maar hier ontdekte ik ook gerechten als Parfait met lievevrouwbedstro, Lievevroubedstrosaus en zelfs -taart. Met brandnetels valt er ook allerhande lekkers te bereiden: Brandnetelomelet, Brandneteltaart of Zeebaars met brandnetelrösti.
Absoluut te vermelden bij deze uitgave zijn de prachtige, duidelijke foto's van Anke Schütz. Dit boek met lekkers uit de natuur wordt daardoor extra gebruiksvriendelijk. Zo lekker, zo gemakkelijk, zo dichtbij.
Ondertitel: "Lekker, gratis en gezond".