De groeiende aandacht voor de identiteit van koffie reikt veel verder dan smaken en aroma's, zoals voorheen nog te vaak het geval was. De waardering voor koffie bestaat natuurlijk al veel langer, maar die is de voorbije decennia flink toegenomen. Koffie werd meer en meer een drank met een eigen gelaat. Met die groeiende interesse voor het eindproduct, een goed gezette tas koffie, steeg ook de interesse naar meer informatie, de dorst naar kennis als het ware.
Voorliggende uitgave, rijkelijk voorzien van historische afbeeldingen allerhande, heeft aandacht voor een veelheid aan aspecten van koffie; van koffieboon tot koffietas over koffiebranders, barista's, koffiemolens, koffieplantages, koffiereclame, koffiefilters, koffiehuizen, koffieproevers, koffiegeschiedenis,... Kortom, er is zoveel dat je zou willen weten over koffie.
Belangrijk vind ik ook de verhalen op de achtergrond; ze bezorgen deze koffielectuur extra smaak.
Ondertitel: "Een complete koffiegeschiedenis, van brander tot barista".