Zijn er landen waar de Kerst-gastronomie in even hoog aanzien staat als in Groot-Brittannië? Deze uitgave staat bol van de tradities, denk je terecht. Toch slaagt Jamie Oliver erin om de gerechten te voorzien van een eigen toets en er een aantal nieuwe te bedenken. Zeg nu zelf, wie dacht er enkele decennia geleden aan om een veganistich recept op te nemen in een Kerst-kookboek.?
Tussen de recepten door geniet de lezer bovendien van de bedenkingen en aanwijzingen van de auteur. Wat is bijvoorbeeld de meest geschikte wijze om een kalkoen te braden? De keuken van Jamie Oliver staat open voor de wereld, vandaar dat je ook wel "buitenlandse" recepten aantreft. Ze zijn niet minder lekker en feestelijk.
Op de Kersttafel moeten niet persé de meest exquise en dure gerechten geserveerd worden. Je ontdekt hier dan ook recepten als gehaktbrood, appel- en pompoensoep, warme chocolademelk, gemberkoek en perfecte popcorn. Natuurlijk krijgt de lezer ook voorgeschoteld wat hij / zij bij voorkeur wil proeven: gebraden kalkoen, truffels, fudge met whisky, mince pie, Kerstcake, Christmas pudding, ...
Met dit mooi uitgegeven kookboek lijkt Kerstmis nog lekkerder te worden, Britse sfeer inclusief.