Landbouwers en aanverwante zijn uitermate belangrijk voor onze voedselvoorziening. Maar het harde -soms ondankbare- werk dat zij verzetten bouwt eigenlijk voort op wat de natuur al millennia lang te bieden heeft. Eigenlijk zouden we natuur kunnen omschrijven als "de Eerste Landbouwer"? Waarom maken we dan ook niet méér gebruik van wat die natuur te bieden heeft op vlak van eetbare kruiden, bloemen, zaden, wortels, etc...?
Auteur Lieve Galle, onder meer herboriste, trekt langs paden, door weilanden en bossen om te zoeken wat voor eetbaars de natuur in petto heeft. Zij maakt op die manier deel uit van de groeiende groep wildplukkers die beseffen dat de wilde natuur ook behoorlijk veel lekkers in huis heeft. In deze leerrijke uitgave laat ze de lezer kennis maken met 36 eetbare planten die, bij wijze van spreken, overal te vinden zijn: van Bijvoet tot Zevenblad, van Lievevrouwbedstro tot Zomer- of Winterpostelein, van Daslook tot Weegbree, enz...
Zoeken en vinden is het halve werk, vervolgens neemt Lieve Galle je mee naar de keuken. Samen met haar bereid je onder meer soepen, 'limonades', diverse kruidenazijn, salades en zelfs smakelijk ogende warme gerechten. Liefhebbers van "ware" gastronomie zullen misschien even slikken, laat ons dit lekkers dan maar omschrijven als "natuurgastronomie"?
Eerst op pad en dan naar de keuken met deze uitstekende gids!
Ondertitel: "Eetbare wilde kruiden, bloemen, zaden en wortels verzamelen & bereiden".