De beide Israëlische auteurs ontmoetten elkaar voor 't eerst in de keuken van een restaurant in eigen land. Een jaar later huwden ze en trokken naar Londen met de bedoeling er ooit een eigen restaurant uit te baten. Ze slaagden erin hun droom in vervulling te doen gaan. Meer zelfs, "Honey & Co" is vandaag een van de meest succesvolle restaurants in deze wereldstad.
Dit boek is een volgende stap in hun succesvolle carrière. Packer en Srulovich vertellen hier over wat ze lekker vinden uit de eigen keuken en die van de omliggende landen, uit het Midden Oosten dus. Een aantal van de hier degelijk beschreven recepten zijn toe te wijzen aan bepaalde regio's (Israël, Jemen, ...), maar de meeste kan je toch omschrijven als grenzeloos of internationaal. OOk is er aandacht voor de vegetarische keuken en voor slow cooking.
Een greep uit de inhoud geeft een beeld van wat je kan verwachten: zeebrasem met granaatappelsap, lamssalade met Georgische pruimensaus, bietensoep met kubbe, kastanjetaart met zoute karamelsaus, honingparfait, ijsthee met kweepeer, Turkse koffie, pastilla met kip, aardappelbrood, falafel uit Jeruzalem, lavash, saffraan-citroentaart, ...
Mooi is dat ieder gerecht wordt voorafgegaan door een korte anekdote, die zowel over een bepaalde ingrediënt kan gaan als over familie of medewerkers van het restaurant. Het eindresultaat is een heuse culinaire ontdekkingstocht.