HET VERLEDEN OP JE BORD


Book HET VERLEDEN OP JE BORD
  • Auteur:
  • ISBN: 9789045210360
  • Type: Hardback
  • Bladzijden: 160
  • Categorie: Gastronomische reisboeken
  • Richtprijs: € 29,99
  • Taal: Nederlands
  • Datum: 12/02/2017
  • Recensent: RD
  • Uitgeverij: Karakter Uitgevers
  • Verdeeld door: L & M Books
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • HET VERLEDEN OP JE BORD Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • HET VERLEDEN OP JE BORD Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Vaak kijken met verbaasde ogen naar de kennis en kunde van onze voorvaderen. Dat gebeurt in de wereld van techniek en wetenschap, maar evenzeer ook in bijvoorbeeld de gastronomie. Smaken, mogelijkheden en apparatuur waren natuurlijk niet vergelijkbaar met die van heden, maar ik kijk vol verrassing en bewondering (en enigszins likkebaardend) naar wat de koks eeuwen geleden vanuit hun eerder primitieve keuken op tafel toverden.

De niet zo hoogstaande reputatie die de Nederlandse keuken bij hun Zuiderburen heeft is alleszins niet toe te schrijven aan de smakelijke recepten die terug te vinden zijn in de Nederlandse Koninklijke Bibliotheek. Au contraire! Blader door deze prettig geschreven uitgave, kook en proef! Natuurlijk zijn niet alle recepten van lek-je-lipje, onze smaken veranderden bijvoorbeeld. Kijk maar eens hoe enkele eeuwen geleden mayonaise bereid werd.

Verbazend ook hoe buitenlandse invloeden opgenomen werden in de toenmalige kookliteratuur. Maar de auteur heeft evenzeer aandacht voor een eenvoudige boerenkool. Waar krijg je nu nog artisjokken beignets geserveerd? Wat gedacht van ananasijs of zelfgemaakte limonade? De voorouderlijke koks verdienen een kokspluim! En de auteur van deze lekkere en interessante uitgave natuurlijk ook.

  


Ondertitel: "Vijf eeuwen receptuur uit de culinaire collectie van de Koninklijke Bibliotheek".

Tags: Gastronomie, Geschiedenis

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:
E-mail adres*:

Uw recensie*:
 
Veiligdheidscode: