Mits wat uitkijken vind je op tal van plaatsen voedsel: langs de weg, in een bos of aan zee. Dit gidsje vertelt je waar je welk voedsel kan vinden en voegt er een eenvoudig recept voor de bereiding aan toe. Quasi alle 20 soorten planten en dieren die hier aan bod komen tref je zowel in Nederland als in België, maar ook wel verder weg.
Je zal opkijken van wat zoal aan eetbaars aantreft in de natuur: van brandnetel tot berk, van wilde mossel tot zeesla, van klaver tot eekhoorntjesbrood, ... Vooraan in het boekje vertelt een Zoekkalender wanneer je wat kan "oogsten". Blaaswier bijvoorbeeld kun je het ganse jaar door gebruiken, terwijl je voor berkensap moet uitkijken naar een beperkte periode in maart.
Voor ruim een derde van het hier aangeboden voedsel moet je naar de kust, maar er is dus ook voldoende lekkers te vinden in het binnenland. De bijhorende recepten lijken eenvoudig, ga dus maar meteen aan de slag met de informatie uit deze lekkere en leuke uitgave: zoek, vind en eet!
Ondertitel: "Zoek- en kookboek voor wildplukkers".