Voor veel bezoekers aan Griekenland (of Griekse restaurants in eigen land) beperkt de kennis zich tot een aantal populaire gerechten als souvlaki, tzatziki, gyros, de klassieke dolmades met wijnbladeren, etc... en natuurlijk ook ouzo en retsina. De auteur van deze zeer omvangrijke uitgave neemt ons meteen meerde gastronomische kilometers mee op haar tocht door de zeer gevarieerde Griekse keuken.
De auteur, met meerdere decennia ervaring met de Griekse keuken, bezorgt de lekkerbekken een zeer brede en uitgebreide waaier aan recepten allerhande. Van voorgerechten koud en warm, over soepen en yoghurt, naar gebak, gevulde groenten, vlees, vis en gevogelte, naar pasta, rijst en brood. Eindigen doen we bij desserts, maar dan volgt ook nog enige info over het inmaken.
Tussen de recepten door krijgt de lezer / kookliefhebber degelijke informatie over de belangrijkste ingrediënten uit het Griekse culinaire gebeuren (olijven, olie, kazen allerhande, ...) en over de tradities die verbonden zijn met die keuken.
Het vergt enige tijd om deze rijkelijke uitgave door te nemen en de Griekse keuken nader te leren kennen, maar de heerlijke beloning ontplooit zich nadien op uw smaakpapillen en die van uw gasten. Smakelijk