De beide auteurs, samen ook restauranteigenaars en lesgevers in hun kookschool, verzamelden een resem recepten uit het centrum van Rome. Daarvoor gingen ze zowel ten rade bij befaamde chefs, in oude geschiedenisboeken, hun eigen ervaringen en zelfs bij een heerlijk kokende Romeinse mama. In muziektermen uitgedrukt is deze mooie uitgave zoiets als "de grootste hits uit Rome", maar dan weliswaar op gastronomisch vlak.
Al die heerlijke recepten zijn hier gerangschikt volgens een bijna klassieke indeling: antipasta, soepen, pasta, vis, gevogelte en vlees, zoetigheden, ijs en sorbets, ... Tussendoor ontdek je ook meer hedendaagse vormen: pichnick, streetfood, cocktails, ...Vooraleer je effectief aan de slag gaat met bereidingen nemen beide auteurs je mee op een weliswaar beknopte maar toch boeiende tocht doorheen de geschiedenis van de Romeinse gastronomie.
Overloop je de gerechten, dan ontdek je dat er zowel meer complexe als zeer eenvoudige tussen zitten. Allemaal beschikken ze over dezelfde gemeenschappelijke karaktertrek: om duimen en vingers af te likken.
De aantrekkelijke foto's doen je mogelijk al likkebaarden, maar de namen van enkele gerechten doen dat mogelijk nog meer: Gebakken spinazie met pijnboompitten en rozemarijn, Linzen in rode wijn, Gefrituurde geitenkaas met rode paprikasorbet, Witte kippensoep met amandelen, Zeebaars met parmaham en salieblaadjes, Langzaam gegaard buikspek met rozemarijn en salie, Runderrollade met rode wijn en kruidnagel, Perziksorbet, ...
Met de duidelijke recepten van de beide auteurs annex lesgevers en restauranteigenaars moet je erin slagen Romeins lekkers op tafel te toveren.