Of je nu zelf al in China rondreisde of gewoon naar een lekker Chinees restaurant in je buurt ging, altijd zijn er wel gerechten die zo in de smaak vielen dat je er wel vaker zin in hebt. Zelf thuis bereiden? Hoe begin je er dan aan? Auteur Suzie Lee richt zich in deze kleurrijke uitgave in de allereerste plaats tot de thuiskok; de man of vrouw die zichzelf weinig of geen Chines kookkunsten toekent.
Suzie Lee is in Groot-Brittannië geboren als kind van ouders afkomstig uit Hong Kong. Thuis kwamen er Chinese gerechten op tafel, maar ze weet ook haar weg in het leven (en de keuken) in Europa. Misschien is het net daarom dat ze er zo goed in slaagt om de Chinese kookkunsten over te dragen op haar mede-Europeanen? Lekker (willen) eten is iets universeels toch? En sommigen onder ons zijn meer begaafd als het op koken aankomt...
Vooraf vertelt Suzie Lee welke ingrediënten en welk keukengerei je beslist nodig hebt voor Chinees koken . Vervolgens krijg je een korte introductie in de diverse soorten deeg gebruikelijk zijn in de Chinese keuken: van deeg voor Chinese pannenkoekjes over deeg voor dumplings tot deeg voor loempiavellen en waterdeeg.
De recepten die aan bod komen zijn ingedeeld volgens hun belangrijkste ingrediënt (vlees, groenten, ...) of hun aard (eenpansgerechten, snelle doordeweekse maaltijden, ..). Interessant is ook de aandacht die geschonken wordt aan zelf gemaakte afhaalgerechten en Hongkongse specialiteiten. Als afsluiter is er een hoofdstuk over brood en zoetigheden.
Zoals Suzie Lee het uitlegt oogt Chinees koken inderdaad minder moeilijk dan (verkeerdelijk) gedacht of zelfs gevreesd. Moet lukken voor de thuiskok.
Ondertitel: "Makkelijke recepten uit de Chinese keuken".