Van in de straten van Athene gaan de auteurs op zoek naar recepten uit gans Griekenland. Vandaar wellicht dat ze achteraan in deze fotorijke uitgave een vijftiental bijzondere plekken voorstellen. Niet alleen restaurants en andere eet-plekken, maar ook een vlooienmarkt, een keramiekwinkel, een bakkerij, een pareltje uit de architectuur, een bakkerij. Leuk om te bezoeken en onderweg te proeven van heerlijke gerechten en hapjes uit de Griekse leefwereld.
Terug naar de recepten, want daar gaat het in de eerste plaats toch om. Klassieke gerechten krijgen af en toe een bijzondere twist. Ik ben echt wel benieuwd hoe huisgemaakte frietjes met geraspte fetakaas smaken. Ja, bestrooid met oregano, dat kan ik me moeiteloos inbeelden. Afwachten en vervolgens proeven zullen de doorslag geven.
Geconfijte aardappeltjes in citroen, dat lijkt me ook iets om naar uit te kijken. Daarnaast ontdek je ook diverse bereidingen van souvlaka, mousaka en een reeks salades origineel van samenstelling. De variaties zijn groot en ogen vooral lekker. Ik kijk ernaar uit!
Ondertitel: "De ziel van Griekenland in 80 gerechten".