DE KEUKENS VAN OEKRAÏNE


Book DE KEUKENS VAN OEKRAÏNE
  • Auteur:
  • ISBN: 9789043925754
  • Type: Hardback
  • Bladzijden: 352
  • Categorie: Gastronomische reisboeken
  • Richtprijs: € 34,99
  • Taal: Nederlands
  • Datum: 4/12/2022
  • Recensent: RD
  • Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
  • Verdeeld door: VBK
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • DE KEUKENS VAN OEKRAÏNE Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • DE KEUKENS VAN OEKRAÏNE Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Olia Hercules, die tijdens haar jeugd in het zuiden van Oekraïne woonde (maar nu in Londen), begint de gastronomische reis door haar vaderland in de zomerkeuken van het ouderlijk huis. De zomerkeuken is de aanbouw waar 's zomers niet alleen gekookt werd, maar ook gekookt, groenten en fruit verwerkt en ook ingemaakt. Vlakbij de eigen tuin is dat een heerlijke plek om te genieten van wat de bodem voortbrengt in combinatie met aanhoudend tuinieren.


Eertijds, maar zeker vandaag, is de zomerkeuken een plek waar zoveel herinneringen aan verbonden zijn. Je kon die verhalen ter plekke horen van oudere familieleden en buren, terwijl ze nu tijdelijk opgeborgen zijn in gedachten, in afwachting van vredevoller tijden. In de zomerkeuken volgde je ook het ritme van de jaargetijden; van verse bereidingen tot ingemaakt lekkers.

De recepten en verhalen overlopend stel je vast dat inmaken en fermenteren belangrijke aspecten waren van de gastronomie in de diverse regio's van het land. Geniet even mee: Gagaoezische gefermenteerde gevulde paprika's, in Pompoenpuree gefermenteerde appels, ingemaakte of gefermenteerde watermeloen, ingemaakt varkensvlees, gefermenteerde gebakken melk, ...

Ook als we de niet vooraf behandelde ingrediënten en gerechten overlopen blijkt de regionale Oekraïense gastronomie bijzonder origineel en afwisselend te zijn. Even proeven vertelt meer: Rijstpap met pompoen, Brandnetel-zuring-daslooksoep, Zuurdesem knoflookbroodjes, Bietenbladrolletjes met boekweit en champignons, Zuurkoolrolletjes met varkensvlees en gerst, Varkensoren met knoflook en paprikapoeder, Visballetjes in tomatensaus, Zoete Kerstpap, ...

Dat lijkt me wel wat, die Oekraïense regionale keuken. Een reis door de Oekraïense keuken zoals verhaald door Olia Hercules oogt heerlijk. Mooie foto's illustreren dat. In afwachting dat je weer ter plekke kunt proeven van al dat lekkers laat dit genotvolle boek alvast toe om thuis zelf aan de slag te gaan.

   


Ondertitel: "Recepten en herinneringen".

Tags: Gastronomie

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:
E-mail adres*:

Uw recensie*:
 
Veiligdheidscode: