Ooit reisden de ouders van de auteur met de trein door het
uitgestrekte Indië. Dat er op dergelijke lange treinreizen af en toe halt
gehouden wordt om een hapje te eten ligt voor de hand. Bijzonder is dat de mama
zich nog herinnerde wat ze onderweg gegeten had en ook waar. Een prima idee
voor een nieuw boek voor de dochter, die
eerder al kookboeken publiceerde, toen uitgaand van gerechten die bereid worden
op bakplaten.
Het uitermate uitgestrekte India biedt een veelheid aan
eetculturen en gerechten; een massale en veelzijdige inspiratiebron voor de
auteur. Om het aanbod aan gerechten ietwat onder controle te houden richtte ze
zich op vega(n) en visgerechten. Ook dan is de keuze uitzonderlijk, zoals je al
snel zal merken wanneer je mijmert over "wat zullen we vandaag
eten?".
Dat de gerechten eenvoudig en snel te bereiden zijn is een
pluspunt dat de gehaaste gebruiker van deze lekkere uitgave beslist op prijs
zal stellen. De thematische indeling van deze uitgave volgt niet die van de
dagelijkse volgorde van maaltijden. Van Snacks en brunch gaat het naar
rijstgerechten, eenpansgerechten en uiteraard bakplaatgerechten. Ook
traditionele gerechten en zoetigheden zijn aan de orde. Natuurlijk neem je ook
een kijkje in de voorraadkast, weliswaar pas achteraan in het boek.
Geniet ervan!
Ondertitel: "75 vega(n) en visrecepten voor elke dag".