LucBellings, zelf een gerenommeerde chef, ging op bezoek bij een aantal collega's aan de kust en levert commentaar bij de aangeboden gerechten en het reilen en zeilen in de zaak. Niet alleen brasserieën komen aan bod, maar bijvoorbeeld ook plekken waar je een lekkere pannenkoek voorgeschoteld krijgt. Hij beperkt zijn bezoeken ook niet letterlijk tot de kust, maar neemt de fijnproevers ook mee naar het binnenland; tot zelfs in het mooie Damme.
Tien brasserieën kregen het label "lieveling van de chef" mee, terwijl nog een vijftigtal andere opgenomen werden onder de titel "andere topadressen". Ruime keuzen dus voor wie op zoek is naar lekkere plekjes. Bij iedere horecazaak geeft de auteur een beknopte visie op een of meer gerechten. Tegelijkertijd heeft hij oog voor wat de kaart nog maar te bieden heeft en hoe het eraan toe gaat in de keuken en de zaal.
Het brede gamma aan besproken gerechten overlopend lijkt het wel of de auteur enige voorkeur heeft voor steak tartaar en -niet onverwacht- vis. Luc Bellings laat duidelijk horen dat hij zeer veel waardering heeft voor zijn collega-chefs en benadrukt meermaals dat zij "correcte prijzen" hanteren.
Deze degelijk geïllustreerde uitgave bezorgt de fijnproever een zeer ruime selectie van zeer degelijke horecazaken. De keuze is groot en lekker.