De zomer van 2021 was met zijn vele regen niet meteen de meest fantastische om te barbecueën, maar barbecue-liefhebbers geven niet op. Er zijn nog veel mooie dagen in voorraad voor de rest van de tijd. Veel tijd dus ook om de talrijke wat ongewone gerechten in deze stevige uitgave te bestuderen en vervolgens te selecteren.
Ja, ongewone gerechten zijn er best wel een aantal te vinden in deze uitgave. Wat dacht je hiervan: Gegrilde coppa op lisdoddestengels met rabarber en brandnetels. En deze is ook best een mondvol: Scheermessen gebrand met algen en dennennaalden. En bij wijze van uitsmijter: Gevulde peren met echte cuberdons en amandelen. Ben je minder culinair avontuurlijk, dan hou je het misschien liever bij Pizza op de barbecue, Zeeduivel in papillot van vijgenbladeren of In hooi gegrilde watermeloen met appelstroop.
De auteur / vuurmeester zorgt voor duidelijke recepten; ruim honderd. Je kiest zelf of je meegaat in nieuwe smaakcombinaties of toch voorrang geeft aan klassiekers. Als het weer even meewil kan je meteen aan de slag voor een barbecue met toch behoorlijk wat verrassingen.