Aan de hand van 90 gerechten willen de beide auteurs je helpen om de zuiderse smaken binnen te halen in je keuken en natuurlijk ook aan tafel. Vooral de Balearen en Italië komen hierbij aan bod, maar culinaire uitstapjes naar het Spaanse vasteland zijn eveneens aan de orde. De ontdekkingstocht voert langs een breed menu: van voorafjes over groenteschotels naar bereidingen met vlees of vis en afsluitend met desserts en cocktails.
Voor wie nog niet zo stevig in zijn koksschoenen staat als het gaat om de mediterrane keuken volgen er achteraan in deze kleurrijk uitgave een aantal basisrecepten. De grondslagen voor het hier vertoonde culinaire verhaal van de auteurs werden gelegd in hun Gentse restaurants Pulpo-1 en Pulpo-2. Ben je niet zo'n meester-kok of wil je eens proeven wat de auteurs zelf in huis hebben, dan kan je daar beslist terecht.
Onder de 90 gerechten die in deze lekker ogende uitgave gepresenteerd worden vindt iedereen met interesse voor de mediterrane keuken absoluut meer dan zijn gading. Ik bleef alvast even stilstaan bij Zeebaars in zoutkorst, Pulpo's lasagna en Dorade caponata. Met veel goesting bekeek ik desserten en cocktails zoals de Panna cotta met confit van framboos en Hierbos de Mallorca. Voor ieders smaak is er best wel een en ander te ontdekken. De degelijke foto's versterken nog de appetijt.
Ondertitel: "De zonovergoten keuken van Pulpo".