LOWLANDS BBQ


Book LOWLANDS BBQ
  • Auteur:
  • ISBN: 9789021577852
  • Type: Hardback
  • Bladzijden: 271
  • Categorie: Gastronomische reisboeken
  • Richtprijs: € 29,99
  • Taal: Nederlands
  • Datum: 29/05/2021
  • Recensent: RD
  • Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
  • Verdeeld door: VBK
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • LOWLANDS BBQ Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • LOWLANDS BBQ Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Natuurlijk moet bbq lekker, gezellig, smaakvol zijn en vol genot. Maar verrassend qua aanbod, dat mag ook best? Heb je bovendien een fervente vuurmeester in de buurt, dan mag die ook graag nog wat show verkopen? De auteur die alle voorgaande "ingrediënten" voorschotelt en combineert noem zich trouwens "pyro-culinair avonturier". Bedenk het maar eens.


Barbecues is veel meer dan op een zonnige dag wat lapjes vlees, wat worstjes, etc... op een rooster gooien en al dan niet degelijk bakken. Neen, het wordt verheven tot een kunst, een spektakel soms ook. Alles hangt af van het eindresultaat, van wat je proeft. Tevredenheid over smaken, geuren en kleuren bepalen de tevredenheid.

Blijf je in de voetsporen van Jord Althuizen en heb je oog voor zijn adviezen en technieken, dan leidt deze barbecue-turf je naar een geslaagd pyro-culinair genoegen. Laat je verrassen door het aanbod en de combinaties in deze rokerige uitgave. Wat denk je van een oeroud gerecht als balkenbrij op de barbecue? Alvast de Limburgers aan beide zijden van de Maas kennen het basisidee, maar op de bbq, dat is nieuw.

Wat gedacht van oesters op het vuur? Tal van vissoorten komen in aanmerking, maar heb je al eens gegrilde griet geprobeerd. En om je gasten versteld te doen staan, leg eens een witloofbereiding op de rooster. Neen niet die gekookte witloof omzwachteld met hesp en overgoten met kaassaus, maar pure witloof. Ja, de vuurmeester komt verrassend uit de hoek. 

Een hoop praktische info ook in deze uitgave, zoals bijvoorbeeld lijstjes per provincie van geschikte leveranciers van materiaal, ingrediënten en voedsel. Het geheel is overgoten met enige show. Vandaar het veelvuldig gebruik van Engelstalige termen, een rokerige sfeer en vooral ook prachtige foto's. BBQ wordt niet meer als gisteren!

  


Ondertitel: "Het ultieme BBQ-handboek voor NL en BE".

Tags: Gastronomie

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:
E-mail adres*:

Uw recensie*:
 
Veiligdheidscode: