Lekker koken, ook Arabisch, dat kan ook wel snel gebeuren. Daarvan probeert Chef Toub ons te overtuigen in woord en beeld met deze uitgave. En met de chronometer bij de hand, als het moet. Deze succesvolle chef kwam al eerder aan bod op deze site met "Chef Toub - Lekker Arabisch". Hij is een van de drijvende krachten achter de huidige opkomst van de Arabische gastronomie.
De combinatie van uiteenlopende smaken, die je in de "gewone" Arabische keuken proeft, die vind je hier ook terug in Toub's snellere versie daarvan. Omdat snelheid hier van belang is gaan enkele klassiekers mogelijk voor de bijl, maar je proeft hier dat snelheid niet meteen afbreuk moet doen aan smaak en kwaliteit. "Smaak" moet niet per sé altijd synoniem zijn van "traag", dat proef je hier als je enkele gerechten uitprobeert.
Originaliteit mag ook een rol spelen. Chefs gaan steeds vaker op zoek naar nieuwe combinaties. Wat dacht je bijvoorbeeld van Ratatouille met paling? Of waarom zou je het niet aandurven om verschillende wereldkeukens met elkaar te menden zoals in Patatas bravas harra, waarin de Marokkaanse en de Spaanse elkaar ontmoeten. Overweeg eens Koffiehavermout met abrikozen en verse vijgen? Of dichter bij huis: Koude komkommersoep met Noordzee-garnalen?
In deze mooie geïllustreerde en duidelijke uitgave ontmoeten keukens uit de ganse wereld elkaar. En dat bovendien aan een tempo gepast voor een drukke dag.
Ondertitel: "Midden-Oosterse gerechten voor elke dag van de week".