In Iran betekent "Noosh-e-jaan" zoveel als "eet smakelijk". Smakelijk eten, dat is precies wat Tieme Hermans deed toen hij een fietstocht maakte van Nederland naar Bali. Tijdens zijn tocht door meer dan dertig landen keek hij uit naar wat de volkskeuken te bieden had. In ieder land op zijn route selecteerde hij een recept dat een plaats kreeg in deze leuke uitgave.
De prettige verhalende schrijfstijl en de selectie van recepten uit de volkskeuken vroeg om een andere aanpak dan een knoert van een kookboek met studiofoto's. Naast eigen teksten en foto's vind je in deze uitgave ook leuke tekeningen en kaarten. 32 recepten krijg je hier voorgeschoteld, met liefde bereid door vriendelijke mensen die het pad van de auteur kruisten.
Wat komt er zoal op tafel bij de mensen thuis: Boheemse knoflooksoep (Tsjechië), warme en koude bonensoep uit Moldavië, bulgursalade (Nagorno-Karabach), Koerdische rijsttaart, kip op Oeigoerse wijze (Kazachstan), geitenkop (Mongolië), vis met curry (Cambodja), vissoep (Maleisië), rundsstoofpot (Sumatra), … Leuk is dat bij ieder recept ook aanpassingen voor de vegetarische versie vermeld worden.
Lekker om te eten, maar ook om te lezen.