Zoek niet meteen in je atlas of op Google Maps waar Brindisa zich wel zou kunnen bevinden. Brindisa is afgeleid van "brindis", een term afgeleid van toast of heildronk. Vanuit de interesse in enkele lekkere Spaanse kazen groeide op termijn een concept met restaurant en winkel dat de Spaanse gastronomie hoog in het vaandel voerde. Nog één succesvolle stap verder en je bent aan het verzamen en schrijven over de Spaanse keuken.
De indeling van deze volumineuze uitgave is eenvoudig: achtereenvolgens ontbijtgerechten (en vieruurtje), kleine hapjes, hoofdgerechten en desserts. Binnen die belangrijke maaltijden ontdek je verdere onderverdeling naar belangrijke ingrediënten en gerechtengroepen zoals ansjovis, olijven, kazen, artisanaal brood, kroketten, de tonijnfamilie, olijfolie, …
Als lezer / genieter / amateurkok krijg je een uitermate brede waaier aan gerechten en wetenswaardigheden voorgeschoteld. Het lijkt moeilijk kiezen uit dit aanbod, maar even bladeren door de inhoudstafel brengt je wellicht bij een gerecht waarin je zin hebt of waarmee je anderen wil verrassen. De recepten zijn bondig beschreven, maar bevatten voldoende informatie om eigenhandig een heerlijk Spaans menu te serveren.
Dit gastronomische handboek gaat veel verder dan een verzameling recepten, je krijgt pakken achtergrondinformatie en weetjes mee die op een dag wel ergens van pas komt. De mooie foto's versterken het aanbod en ondersteunen eigen creativiteit. Sabroso !