Vooraleer je je zelf waagt aan bereidingen uit de Toscaanse keuken, lees eerst het hoofdstuk "De basis van de Toscaanse keuken". Je leert er over de ingrediënten en de technieken van die keuken, maar belangrijker nog haar oorsprong, haar wortels, om een keukenterm te gebruiken. Italianen mogen dan de indruk geven snelle en drukke mensen te zijn, in de Toscaanse keuken is geduld een belangrijke factor: geef de smaken de tijd om zich te ontwikkelen. Je leert niet alleen goede bouillons te maken, maar ontdekt bijvoorbeeld ook hoe je bonen kookt.
Daarna kan je aan de slag: wat maak je voor het ontbijt, hoe bereid je een goed aperitief, wat komt er op tafel tijdens de lunch, welke zoetigheden mag je verwachten, etc... Koffie is weliswaar een belangrijk onderdeel ervan, zeker buitenhuis, maar ook thuis verdient die alle aandacht. Een Toscaans ontbijt omvat evenwel zoveel meer dan die warme, opwekkende vloeistof: koekjes, eieren, ingemaakte groenten, …
Aan de hand van twee ervaren koks & auteurs maak je stapsgewijs kennis met ingrediënten en gerechten uit de lokale keuken. Al bij het lezen van de recepten komt het water je in de mond. Fraaie foto's verhogen het leesplezier en de smaakverwachtingen. Prima gids voor "Toscane thuis"!
Ondertitel: "Simpele recepten & feestmaaltijden uit Italië".