Vooraleer je zelf aan de slag gaat met de 82 recepten in deze uitgave maakt de auteur je beknopt wijs in het wok-wereldje. Steeds meer wokken thuis en kunnen quasi onmiddellijk aan de slag. Maar met enkele handige tips en info over materialen, techniek en ingrediënten slaag je er ongetwijfeld in om nog lekkerdere wokgerechten op tafel te toveren.
De lezer / kok vindt in dit bijzonder stevig uitgevoerd boek een aantal eerder "klassieke" wok-recepten, maar daarnaast ook flink wat nieuwigheden, ja verrassingen zelfs. Paddenstoelen met rode curry lijkt me wel wat, bijvoorbeeld. Daarnaast kijk ik onder meer ook uit naar de Gebakken kousenband (met sperziebonen), de Geroerbakte hele vis, het Vijfkruidenvarken en de Zalmsalade in Thaise stijl. Maar ook de Gestoofde varkensbuik oogt lekker, net al de Saffraanmosselen.
De relatief beknopte beschrijvingen van de recepten samen met de mooie foto's vormen een uitnodiging om meteen aan de slag te gaan. Een vraag rest nog: waarom de bijzonder stevige uitvoering? De ruim 3 mm dikke cover zorgt voor flink wat, in mijn ogen, overbodig gewicht. Wokken is toch niet "zwaar"?