De heerlijke smaken van de bieren en kazen bereid door de paters Trappisten uit Chimay zijn wijd en zijd bekend en gewaardeerd. Maar wat als je die bieren en kazen nu eens zou gebruiken als ingrediënten in gerechten allerhande? Dat is zowat de basisgedachte van deze uitgave. Er wordt in diverse keukens wel meer getoverd met bieren en kazen, maar hoe geschikter en lekkerder die ingrediënten zijn, dan laat zich dat ook des te meer waarderen in de gerechten die op tafel komen.
Met enige verbazing -maar met veel goesting- ontdekte ik hoe ingrediënten van Chimay ook in zeer "wereldse" gerechten gebruikt worden zoals in Kaasburger en Visburger. Beslist onverwacht zijn ook de Bierbéarnaise en de Koude Erwtensoep met Tripel Chimay. Of heb je ooit overwogen om aardbeien te marineren in warme Chimay waarin honing opgelost is?
Verder vind je in deze lekkere uitgave ook meer klassieke recepten als Kaasfondue, Raclette, Stoofkarbonaden, Konijn met Rode Chimay, Paling in 't groen, Carbonara, Staartvis met prei, Witloof met ham en biersaus en nog zoveel ander lekkers. Tussen de mooi gepresenteerde recepten door maak je uiteraard ook kennis met de heerlijke ingrediënten waar het allemaal om draait: bieren en kazen uit Chimay.
A votre santé pères Trappistes!
Ondertitel: "Verhaal / Producten / Recepten".