Het aanbod aan kookboeken uit het Hoge Noorden is lang niet zo uitgebreid en verscheiden als dat uit bijvoorbeeld de mediterrane regio; alhoewel de Noordse keuken zeer lekker en gevarieerd is. De beide auteurs van deze fraaie uitgave verzamelden authentieke recepten uit alle Scandinavische landen en gingen daarmee aan de slag in hun IJslands gastenverblijf.
Vooraf krijgt de lezer een introductie in de keuken van de diverse Scandinavische landen. Daarna staat een nadere kennismaking met de meest gebruikte ingrediënten op het programma. Je zal vaststellen dat je een behoorlijk aantal ervan indien gewenst zelf kunt telen of plukken, ja ook in onze lichtjes warmere contreien. Daarna zijn de recepten aan de orde; logischerwijze volgens de gang der seizoenen en bovenal helder uitgelegd.
Laat je verleiden door boven berkenhout gerookte zalm, Finse aardappelpannenkoekjes, zelf gebakken Deens roggebrood, Gravad lax, lamsschenkel, kerstrijstebrij, rabarber-bramencrumble, lamssoep,... Wil je weten wat Luciakatten, Gesluierde Boerenmeiden of Bisschopswijn is en hoe het smaakt? Je ontdekt het hier allemaal.
De duidelijke teksten, de degelijke foto's en de fraaie vormgeving maken van dit kookboek een plezier om in te bladeren.
Ondertitel: "Authentieke recepten".