Veelomvattend, is een term die wel van toepassing is voor de inhoud van dit interessante thee-boek. De auteurs komen uit de thee-wereld en promoten het "echte" theedrinken. Hier dus geen aftreksels die de naam thee oneer aandoen. Mooi meegenomen ook voor de verkoop van hun boek. Zoals de ondertitel al aangeeft word je ondergedompeld in allerhande van "thee". Eerst wat kennis opdoen, dan bereiden en proeven, lijkt de boodschap.
De thee-kennis die je hier opdoet zet je vanzelfsprekend ook aan om zelf thee te bereiden. In het receptenhoofdstuk ontdek de lezer diverse recepten om zelf te maken. Niet alleen recepten van thee als dusdanig, maar ook thee-verwante recepten. Makarons en rozijnenbrood liggen voor de hand, maar wat gedacht van kippentheebouillon of biefstuk in een marinade van thee?
Een beetje jammer vind ik dat in het hoofdstukje "de chemie van thee" geen sprake is van theïne, het equivalent van cafeïne. Weliswaar geen theedrinker die hierover struikelt in deze overigens boeiende en degelijk geïllustreerde uitgave.
Ondertitel: "Cultuur, soorten, smaken, zetten, drinken, recepten en nog veel meer...".