Toegegeven, het is absurd moeilijk om te trachten de lekkerste drankjes ter wereld in een lijstje of in een boekje te gieten. Zoveel smaken, zoveel meningen. Dat er onverwachte of bijzonder vreemde drankjes in dit boekje opduiken zou kunnen geïnterpreteerd worden als een openheid naar "nieuw" of "&nders" in hoofde van de auteurs. Dus ja, welkom aan Glögi, Oliang, Moutmilkshake en Bubbelthee.
Wat te denken evenwel van de auteur die witbier serveert bij het ontbijt? Of iemand die dessertwijn omschrijft als "gemaakt van gerimpelde suikerzoete druiven". Als diezelfde auteurs denken dat Warschau en Vladivostok slechts 5.000 km van elkaar liggen, in plaats van ruim het dubbele, dan schort er ook wat aan hun kennis van de geografie.
Leuk boekje, maar af en toe te nuttigen met een snuifje zout.
Ondertitel: "Waar vind je ze en hoe maak je ze".