De titel van deze uitgave sprak me al meteen aan: mjam, gerechten uit de Arabische keuken. Maar als je het titelblad helemaal bekijkt en vervolgens het boek leest, dan besef je, dat het in feite om de mediterrane keuken gaat. Beslist ook lekker, maar niet echt dat waarvan ik al zat te smikkelen, in gedachten dan toch. Wanneer in het boek dan ook nog een foodprocessor en witte wijn nodig blijken, heb ik het "Arabia"-gevoel maar van me afgezet en volop proberen te genieten van wat de auteurs te bieden hebben.
En ja, de gerechten ogen heerlijk en veelvuldig voorzien van creatieve toevoegingen. Wat denk je bijvoorbeeld van lasagne met pompoencrème en Parmezaan? Tomaat-watermeloensoep lijkt me ook wel wat net als geroosterde kip met citroenboter en gestoomde sinaasappelcake. Gerechten waaraan toch wel wat denk-, proef- en testwerk voorafging.
Mooi pluspunt is de sobere layout van dit toch wel lekkere boek: degelijk fotomateriaal en vooral beknopte teksten, geen ellenlange beschrijvingen. Ben je al wat wegwijs in keukenland, dan kan je ook met deze gerechten aan de slag. Voor keukenprinsen en -prinsessen in spé is het wellicht wat zoeken, maar ook dat kan best lekker zijn toch?
Ondertitel: "160 mediterrane recepten van Nadia Merijn, easy-to-make".