In dit boek geeft de auteur ons een rondleiding door keukens van de Indonesische archipel. Deze keukens hebben door de jaren heen een gastronomische reputatie opgebouwd. Al is het voor de modale westerling niet altijd even duidelijk wat waar vandaan komt. Daar zal dit boek zeker opheldering in brengen. De auteur heeft talloze authentieke recepten van zijn eigen familie verzameld en bij zijn reizen over de eilanden vele recepten opgetekend. In totaal komen niet minder dan 785 recepten aan bod. In het boek worden de recepten weergegeven per eiland en hoofdingrediënt. Bovendien krijg je een pak achtergrondinformatie die een overzicht geeft van de veelzijdigheid en diversiteit van de Indonesische keuken.
Vooraan in het boek vind je na het uitgebreide voorwoord een gedetailleerde ingrediëntenlijst. Geen overbodige luxe voor wie niet met de Indonesische gerechten bekend is. Voor de duidelijkheid vind je op vier bladzijden afbeeldingen van deze uitheemse kruiden en planten die in de keuken aangewend worden. Verder krijg je een volledig hoofdstuk dat uitsluitend is gericht op de verschillende soorten rijst en hun bereiding.
Het boek is luxueus uitgegeven met een harde cover en op glanspapier. Het is niet overvloedig maar wel voldoende geïllustreerd met mooie kleurenfoto’s. Pluspunt is dat het boek blijft openliggen op de bladzijde die je nodig hebt, dit is vooral handig tijdens het koken.
Lonny Gerungan is bekend als tv-kok en culinair specialist van de Aziatische keuken. Hij heeft reeds vele kookboeken geschreven en wordt algemeen geroemd om zijn kennis en passie voor deze veelzijdige keuken.