Ondernemen zit de Turken in het bloed, ze krijgen het met de moedermelk mee. In het straatbeeld zie je Turkse winkels één na één verschijnen. Dat koop je bij de Turk is een ideaal boek om winkelende twijfelaars over de drempel te helpen. In deze multuculturele tijd, waarin de stapel uitgegeven kookboeken tot aan de hemel groeit, mag de Turkse eetcultuur niet ontbreken.
Marianne Meijerlink neemt je bijna letterlijk bij de hand en toont je alle producten die er te koop zijn. Ze vertelt over de herkomst van bijzondere groenten, fruit, conserven, deegwaren en wat je ermee kan klaarmaken. Naast de mierzoete zoetigheden gebruikt de Turken veel gezonde producten zoals noten, dadels, sesamzaad, gedroogde groeten en fruit. De receptenlijst met bereidingstips en de verklarende woordenlijst nodigen uit om de Turkse keuken uit te proberen aan je eigen kookfornuis. Toch blijken uiteindelijk ‘de wereldproducten’ die je op je bord krijgt al overal te koop te zijn. Zoals de Tunesische Harissa die je zowel in je eigen supermarkt als bij de Turkse buurtwinkel aantreft. Minpuntje: de schrijfster vermeldt té dikwijls de winkelnaam van haar Turkse buurtsuper.
Ondertitel: Wegwijs in de nieuwe buurtsuper