Aan de hand van dit zeer mooi geïllustreerde en uitgegeven boek kan je een gastronomische reis maken langs 13 van de meer dan honderd cultuuuren die Gent rijk is. De gastronomische verscheidenheid van een stad beperkt zich immers niet tot een lijstje van de aanwezige restaurants en eethuizen. Achter talloze gewone gevels wordt er heerlijk gekookt en tegelijkertijd een stukje "thuiscultuur" in ere gehouden.
De auteurs beperkten zich niet tot "in de potten kijken" van de diverse culturen, ze verschaffen ook allerhande achtergrondinformatie. Zo kom je aan weet hoe sterk een bepaalde cultuur vertegenwoordigd is in de stad, maar ook of en hoe de migratiegolven waren en steek je wat op over culinaire en andere tradities. Interessant is dat ook de handelszaken vermeld worden waar de koks om hun ingrediënten gaan.
Bij ieder van de 13 voorgestelde culturen is er aandacht voor de ingrediënten en daarnaast zijn er natuurlijk de recepten, die telkens een min of meer volledige maaltijd vormen. Je leest zowel over gerechten uit de dagelijkse keuken als over meer feestelijke. Even meeproeven: ramadansoep (Marokko), stoofpotje van lamsvlees (Sardinië), rodekool met bloedworst (Gent) , kip met rode besjes (Iran), aubergineschotel (Turkije), kip met aardappelknoedels (Roma), enz ...
Lekker boek: ten zeerste aanbevolen! Je maakt niet alleen kennis met de gastronomische aspecten van de diverse culturen, maar ook met de culturen zelf en de koks.
Ondertitel: "12 koks, 13 culturen".