Bij ons (in de provincie Namen) wordt er prettig gefeest en zijn er nogal wat streekproducten die onze culinaire aandacht verdienen. Bekeken vanuit het verre Vlaanderen zijn de feestelijkheden die er met de regelmaat van een klok doorgaan van originele aard. Jammer voor de echte Belgen, maar je kan er niet omheen dat de Waalse tradities van een andere aard zijn. Dat maakt ze natuurlijk niet minder prettig en gezellig, integendeel. Het is heerlijk feesten in Namen.
Ook op vlak van streekproducten beschikt de provincie Namen over mooie troeven; slechts een aantal komen hier aan bod. Het loont beslist de moeite naar deze provincie af te zakken om te proeven van trappist en andere bieren, de bijzondere koek van Dinant, de talrijke kazen, de vele wijndomeinen, enz... Meest bijzonder is misschien wel de "Petit gris de Namur"; werkelijk "slow food" in de letterlijke betekenis van het woord.
De overige pagina's zijn voorbehouden aan recepten van gerechten van Vlaamse en Waalse chef-koks, waarin Naamse ingrediënten aangewend worden. Heerlijke gerechten, dat wel, maar ware het niet mooier geweest indien er méér Naamse koks aan de kookpotten stonden voor deze uitgave? En als het echt van "bij ons" is, dan mochten er toch iets minder vissen uit de zee geserveerd worden.
Heerlijk boek, maar het mocht nog een tikkeltje meer van bij ons geweest zijn.
Ondertitel: "Streekproducten, gerechten en feesten in Namen".