ELZAS


Book ELZAS
  • Auteur:
  • ISBN: 9789045217192
  • Type: Hardback
  • Bladzijden: 408
  • Categorie: Gastronomische reisboeken
  • Richtprijs: € 35,00
  • Taal: Nederlands
  • Datum: 2/08/2020
  • Recensent: RD
  • Uitgeverij: Karakter Uitgevers
  • Verdeeld door: L&M Books
  • Kopen - prijs vergelijken:
  • ELZAS Kopen - prijs vergelijken: Proxis & Azur
  • ELZAS Kopen - prijs vergelijken: BOL.com

Dat er in de heerlijke landschappen van de Elzas een bijzonder lekkere lokale gastronomie huist wist je ongetwijfeld al. Gastronomische boeken spitsen zich vervolgens graag toe op de recepten uit de plaatselijke keuken. Deze uitgave heeft een extra dimensie, behalve voor de recepten is er hier ook bijzonder veel aandacht voor de grondstoffen die aan de basis ervan liggen.


Die "grondstoffen" voor de Elzasser keuken omvat geen rij klassieke kruiden maar eerder producten als kalfsvlees, aardappelen, eenden, kastanjes, bosbessen, braadworst, kersen, kool, paddenstoelen, zwarte kip, mirabellen, kwetsen, kweeperen, ... Allemaal producten waarmee Gérard Goetz, auteur en uitbater van hotel Jean Fouday met graagte aan de slag gaat om zijn tafelgasten (en de lezers) te laten kennis maken met wat zijn regio te bieden heeft.

Met voorgaande en andere ingrediënten bereidt hij dan Flammküchen, zuurkool, kip in Riesling, in Meteor-bier gesudderde varkensschenkel, boerensoep, bloedworstsoep, pâté en croûte, zuurkool met vis, kerststollen, ...Tussendoor vertelt de auteur over het landschap, de geschiedenis, keukenweetjes allerhande.

Sowieso een boek om van te smullen, versterkt met prachtige foto's van mensen, gerechten, ingrediënten en landschappen. Heerlijke regio met een lokale keuken van grote klasse.


Ondertitel: "Een gastronomische streek in 110 recepten en 40 producten".

Tags: Gastronomie, Vakantie Elzas

Ontvang als eerste last-minutes en updates direct in je mailbox

E-mail adres*:

Zelf een recensie toevoegen

Naam*:
E-mail adres*:

Uw recensie*:
 
Veiligdheidscode: